Президентът на Туркменистан Сердар Бердимухамедов смени ръководството на Министерството на националната сигурност,

...
Президентът на Туркменистан Сердар Бердимухамедов смени ръководството на Министерството на националната сигурност,
Коментари Харесай

Ключови размествания в Туркменистан

Президентът на Туркменистан Сердар Бердимухамедов смени ръководството на Министерството на националната сигурност, Миграционната работа и Върховния съд на страната по време на съвещание на Съвета за държавна сигурност в петък, заяви туркменската телевизия.

" Във връзка с преместването му на друга работа президентът освободи полковник Гурбанмират Анаев от поста министър на националната сигурност на Туркменистан ", заяви малкия екран.

Полковник Назар Атагараев, който преди този момент е бил ръководител на Държавната миграционна работа на Туркменистан от 25 август 2021 година, е назначен за нов министър на националната сигурност.

Гурбанмират Анаев е министър на националната сигурност от 12 февруари 2020 година

Полковник Батир Волсахатов е назначен за нов ръководител на Държавната миграционна работа на Туркменистан.

Държавният глава уволнява ръководителя на Върховния съд на Туркменистан Гуванчмират Усанепесов заради преместването му на друга работа. За нов началник на Върховния съд е назначен Бегенч Ходжамгулиев, който преди този момент е бил ръководител на градския съд в Ашхабад.

Гуванчмират Усанепесов е ръководител на Върховния съд на Туркменистан от 6 януари 2021 година

По време на съвещанието президентът освободи от служба и двама заместник-председатели на Върховния съд - Оребай Мухамедов и Мусамират Союнов с формулировката " по отношение на пренасяне на друга работа ".

За нови заместник-председатели на Върховния съд бяха назначени Тойназар Худайназаров и Гурбанмират Худайбердиев. Преди това Худайназаров е бил ръководител на Районния съд в Бузмейин, Ашхабад, а Худайбердиев - ръководител на Районния съд в Мери.

Президентът Сердар Бердимухамедов подписа съответните укази по време на изнесено съвещание на Държавния съвет за сигурност, извършено в Граничния институт на Туркменистан, видеорепортаж от което беше излъчен по туркменската телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР